U zadnje vrijeme imamo učestale pozive od potencijalnih klijenata koji istražuju tržište i ponuđače ali i onih koji su već uzeli DMS rješenje treće strane. U razgovoru se gotovo redovno pojavljuju dva pitanja:

1. “Kako to da ste vi toliko jeftiniji nego slična druga rješenja koja nam nude (ili smo već kupili)?”

i

2. “Da li zato što ste toliko jeftiniji vi nudite manje ili imate slabiju sigurnost?”

Ovim putem želimo da damo odgovor i pojašnjenje svima koji imaju slična pitanja ili dileme.

Mi dobro poznajemo stanje na tržištu. Znamo za cijeli niz domaćih kompanija koje razvijaju ili su razvili vlastita DMS rješenja. Znamo da ih prodaju na godišnjem nivou, plus licence, po cijeni koje se kreću od 10.000 KM do 50.000 KM, pa i više. Takve kompanije posluju isključivo na ograničenoj teritoriji jedne ili nekoliko (jezički srodnih) država i imaju relativno mali broj korisnika na koje dijele visoke troškove razvoja.

Ali to nije glavni razlog da traže desetine hiljada KM za svoj DMS.

Glavni razlog je iskorištavanje neznanja kupaca. Kupce zbunjuju sa nerazumljivim pojmovima tipa: inžinjerske godine razvoja, moduli, integracije, enkripcije… kojima opravdavaju cijenu. Čuli smo od klijenta za slučaj u kojem su tražili 10.000 KM samo da prilagode korisnički interfejs na oba pisma (latinica i ćirilica) i sebi za to dali rok od godinu dana!!!

Naš kratak komentar na to je: To nije realno stanje!

Folderit DMS je zreo proizvod i savršeno sposoban da podmiri sve potrebe. Za uvođenje nikakve “razvoje”, “integracije”… ne traži. Folderit DMS je preveden na sve jezike i oba pisma. Kod nas nema licenci. Imate samo jednu pretplatu koja košta koliko i vaš mjesečni telefonski račun. Kroz tu pretplatu možete uvezati 20-30 svojih korisnika – zaposlenih i to je to. Ako želite više prostora ili imate više korisnika, povećavate sami sebi kapacitet tačno onoliko koliko vam treba.

Naša “caka” je u tome što smo mi globalno prisutni. Imamo hiljade klijenta po svim kontinentima. Zbog toga je cijena naše usluge realna i poštena.

• Mi ne iskorištavamo neznanje klijenta.

Naprotiv. Klijentu nastojimo pomoći da dobije sve informacije i odgovore koje želi, da ih razumije i tačno zna šta bi dobio time što bi se pretplatio na našu uslugu. Nudimo 15-to dnevni besplatan period gdje klijentu pomažemo da bez ikakvih ograničenja i troškova isproba sve funkcije i upozna se sa sistemom.

Naše cijene su realne i tačno odražavaju nivo najprofesionalnije moguće usluge. Da, realno je da za nešto što vam drugi traže hiljade KM i više, mi nudimo za 100 KM ili 200 KM.

• Nema dodatnih troškova.

Nema skrivenih troškova. Nikada ne izmišljamo troškove koje naknadno dodajemo. Čak i kada uvedemo neku novu funkciju, klijent je dobije besplatno!

• Mijenjajmo stanje

Često se kaže da je vrijeme novac. Mi dodajemo: informacije su novac. Ne dozvolite da vas varaju! Opšta je činjenica da su cijene u IT sektoru prenapuhane i nerealno visoke a usluga ispod očekivanog nivoa. Ovdje ne govorimo samo o greškama u aplikaciji i tehničkim problemima sa serverima već i o podršci kupcu.

Naša filozofija je da smo mi društveno odgovorni i 100% posvećeni svakom klijentu koji mora imati utisak da nam je jedini klijent. Naravno, svako će za sebe reći “Mi smo ozbiljna kompanija”. Mi to ne tvrdimo već to potvrđuju naši klijenti. Posebno smo ponosni na naše klijente kada nam upute riječi pohvale. Dvije koje su nas posebno dojmile u 2023. godini su:

1. Advokatsko društvo i Sarajeva: “Mi više ne možemo zamisliti poslovanje bez Folderita i povratak na staro stanje”

2. Državna agencija BiH: “Vi nas svaki put iznova oduševite uslugom i podrškom”

• Poruka javnim preduzećima i organima lokalne samouprave (gradovi, općine i opštine)

Ukoliko razmišljate uvesti DMS u svoju organizaciju nemojte to raditi putem javnih poziva i tendera. Usluga koja mjesečno košta 100-200 KM ne treba da se nabavlja putem javnog tendera. Trošak izrade ponude iznosi kao cijela godišnja pretplata i taj iznos moramo dodati na cijenu. Ne želimo da to vi nepotrebno plaćate. Tražite našu ponudu a odluku donesite na osnovu tri konkurentske ponude i bez nepotrebnog gomilanja prateće dokumentacije.

Iskoristite našu ponudu i 14 dana besplatno koristite naš DMS sistem. Bez ikakvih ograničenja i pozovite nas da vam pomognemo oko bilo kakve dileme.

Folderit 2024. godine slavi svoju desetu godinu poslovanja a mi u našu sedmu godinu saradnje.

Rastimo zajedno!