Koja je razlika između lokalnog i online DMS-a?

Ukoliko još uvijek razmišljamo da li nam zaista treba online DMS dobro bi bilo napraviti analizu prednosti koje nam nudi u odnosu na vlastiti server sa vlastitim DMS rješenjem.

Prva i najvažnija prednost je da je online DMS mnogo sigurniji nego bilo kakvo drugo rješenje. Gubitak podataka sa kompjutera ili lokalnog servera je često težak udarac za svaku organizaciju od kojeg se teško, skupo i dugotrajno oporavljamo. Iako lokalni serveri imaju bolji sistem backupa i zaštite, postoje vanjski faktori koji ga mogu ugroziti: požar, poplava, provala, hackiranje…

Lokalni sistem za upravljanje dokumentima je skupo rješenje osim za nekolicinu jako bogatih korporacija. Osim što moramo imati posebne prostorije, požarni sistem, kontrolu pristupa… lokalno rješenje traži sa korisničke strane obuku za korištenje, stručno osoblje koje će upravljati backupima, otvarati i zatvarati korisničke račune, vršiti obuku novog osoblja… Najčešće takvi sistemi ne omogućavaju rad sa daljine ili koriste jako komplikovana rješenja povezivanja sa serverima… Sve je to jako skupo u nefleksibilno.

Online DMS ne poznaje ni jedan od prethodno nabrojanih problema a košta djelić onoga koliko košta lokalni.

Dokumenti se čuvaju na najsigurnijim serverima na svijetu, pristup je omogućen uvijek i sa svakog mjesta, svi ga znamo koristiti bez ikakve obuke jer je jednostavan i prepoznatljiv, fleksibilan je za različite konfiguracije i korisnike, nema nikakvih skrivenih stroškova…

Upravo sve nabrojano je Folderit. Kako biste se uvjerili u to, dovoljno je da se besplatno registrujete i koristite ga neograničeno 30 dana.