Iza svakog posla mora da postoji visoko funkcionalno finansijsko odjeljenje. Finansijski dokumenti spadaju među dokumente koje je najteže održavati organizovanim. Osim što ih je puno, potrebno ih je stalo držati organizovanim. Osim toga trebamo voditi računa i gdje su pohranjeni.

Jedno od najtežih pitanja u vezi s finansijskim dokumentima je osiguranje platforme na kojoj se podaci o klijentima mogu bezbjedno obrađivati i čuvati. Finansije zahtijevaju sigurnost jer su finansije jedna od najosjetljivijih vrsta podataka. Takvi podaci moraju biti zaštićeni od neovlaštenog pristupa, istovremeno osiguravajući da sigurnost ne ometa produktivnost.

Najbolje rešenje za skladištenje finansijskih dokumenata

Najbolje rešenje za skladištenje finansijskih dokumenata u oblaku trebalo bi da koristi bezbjednosno rješenje na jednom mjestu koje pokriva sve slučajeve upotrebe. Trebalo bi da bude šifrovano na nivou banke koristeći 256-bitnu enkripciju. Za takav nivo sigurnosti modernom superkompjuteru trebale bi milijarde godina da uđe čak i na pola puta u vaš sistem. Folderit vam omogućava da postavite svoju politiku lozinke, uključujući dužinu lozinke, učestalost promjene i opcionu dvofaktorsku autentifikaciju.

Folderit je tako čvrsto zaključao sistem da čak ni programeri Folderita ne mogu pristupiti korisničkom računu.

Dok su sačuvani fajlovi i mape sigurni, Folderit koristi SSL enkripciju kada se podaci moraju prenijeti, što čuva podatke zaštićene tokom prijenosa.

Važno je napomenuti da sva ta sigurnost ne utiče na efikasnost. Da biste koristili Folderit, sve što vam je potrebno je funkcionalna internetska veza s bilo kojeg mjesta i sa bilo kojim uređajajem koji podržava web. Vaše bezbjedno skladište u oblaku za finansije je lako dostupno sa pametnog telefona u Španiji kao i sa laptopa na Novom Zelandu.

Efikasnost skladištenja finansijskih dokumenata u oblaku

Folderit vam omogućava da kreirate korisnike i korisničke grupe sa različitim pristupom sadržaju. Iako je transparentnost važna, pristupu finansijskim dokumentima ne moraju svi biti uključeni. Kao rezultat toga, možete konfigurisati sistem tako da vaši klijenti imaju pristup samo određenim područjima. Isto tako možete podesiti da dok jedni imaju pristup samo za pregled, drugi mogu da rade na projektu u realnom vremenu. Uz našu Office 365 integraciju, kreiranje i uređivanje Excel datoteka u sistemu je besprijekorno!

Sigurno skladištenje u oblaku

Dodatna sigurnost koju pruža rješenje za pohranu u oblaku je da više niste zabrinuti za štetu, gubitak, krađu ili greške koje bi mogle dovesti do gubitka cijele arhive. Pristup podacima je trenutan. Uz vrhunsko rješenje u oblaku, vaš sadržaj je sigurnosno kopiran na dvije različite lokacije, uvijek vam dajući tri kopije vaših podataka.

Sada se možete koncentrisati na to da budete produktivni bez prekida. Finansijski stručnjaci razumiju vrijednost mogućnosti rada s Excel datotekom, posebno u saradnji, što je omogućeno integracijom Folderita sa Microsoft Office 365 (potrebna je zasebna pretplata).

Sa funkcijom pretraživanja koja je pomognuta sa OCR-om, možete pronaći svoje datoteke koristeći metapodatke, prilagođene metapodatke, sadržaj, datum i tako dalje, uključujući sadržaj samo za čitanje kao što su skenirani odštampani dokumenti, priznanice, slike i PDF datoteke. Možete kreirati povezane datoteke dok pretražujete. Kao rezultat toga, također ćete dobiti povezane datoteke kada preuzmete datoteku.

Možete pratiti tragove revizije kako biste pratili korisnike koji pristupaju, preuzimaju ili mijenjaju datoteku. Kako se dokument razvija, postoji rizik da izgubi nešto važno. Možete vratiti svoj sistem korištenjem verzija datoteka.

Folderit vam također pruža namjensku adresu e-pošte na koju možete slati sadržaj bez brige o ručnom sortiranju cijelog sadržaja. Automatski se sortira direktno u folder sa sadržajem koji služi kao metapodaci.

Zaključak

Sva gore navedena rješenja su moguća s Folderitovim Secure Cloud Storage za financije. Sa Folderitom, vaša jedina briga će biti rad sa brojevima dok prepuštanje sistemu da se pobrine za ostalo.