Svakodnevno poslovanje bilo koje organizacije uobičajeno je vrlo dinamično pa se s toga nameće potreba za dobrim sistemom za upravljanje dokumetima. Obavljanje poslova postaje sve teže bez dobre organizacije poslovanja. Dokumenti se proizvode sve bržim tempom, cirkulišu i traju mnogo duže nego u vrijeme papira.

Analize nazavisnih agencija to samo potvrđuju: “U prosjeku, organizacije očekuju da će količina informacija koje dolaze u njihove organizacije porasti za 4,5 puta u naredne dvije godine.” – AIIM 2020

Ako se na vrijeme ne suprostavimo tim preblemima vrlo je izvjesno da ćemo se dovesti u situaciju gdje imamo:

  • usporavanje rada i blokade računara
  • pretrpane mrežne diskove
  • baze podataka koje nisu organizovane

Posljedica je neorganizovan i neefikasan rad koji donosi nepredvidljive troškove i štetu koju je teško procijeniti. Jedino rješenje za izbjegavanje ovakvih situacija je uvođenje dobrog sistema za upravljanje dokumetima.

Šta je zapravo sistem za upravljanje dokumentima (DMS)?

Organizacije koristiti sisteme za upravljanje dokumentima kako bi sve pojedinačne radne procedure postavile na mrežu, prevazilazeći ograničenja koja nosi samo papir. Štaviše, sistem za upravljanje dokumentima pruža organizovaniju alternativu jednostavnim praksama pohrane dokumenata na računarima ili serverima, poboljšavajući sigurnost, saradnju i povezanost između procesa i aplikacija.

Najtipičniji medij za razmjenu poslovnih informacija je dokument. Svi poslovni dokumenti su štampani na papiru standardne veličine, uključujući ugovore, račune, specifikacije, narudžbenice… Sistemi za upravljanje dokumentima donose strukturu i uniformnost ovim napornim operacijama.

Folderit je namjenski razvijen kako bi riješio sve prethodno nabrojane probleme i korisnicima omogućio da svakodnevne radne operacije vrše jednostavno i pregledno. Korisničko okruženje je tako uređeno da sa vrlo kratkim upoznavanjem svako može da ga koristi i iz njega izvuće njegov maksimum.

Probajte Folderit besplatno u prvih 30 dana. Za registraciju nije vam potrebna kreditna kartica.