Jeste li se ikada pomislili da provodite previše vremena navigirajući labirintom foldera i fajlova? Ili ste možda proveli sate tražeći taj neuhvatljivi dokument za koji se vaš tim zakleo da je kod vas?

Ako ovo zvuči kao vaša svakodnevna operacija, vaše preduzeće možda vapi za sistemom za upravljanje dokumentima (DMS). Ali hajde da zaronimo i vidimo da li ovi znaci nedostatka DMS-a zvuče poznato:

1. Svakodnevna pretraga postaje rutina

McKinsey research je otkrio da radnici provode 19% svog vremena u potrazi za informacijama. Ako vaš tim troši više vremena na lov na fajlove nego na stvarni posao, vrijeme je za DMS. Folderit-ove napredne mogućnosti pretrage mogu pretvoriti tih 19% u dodatnu produktivnost.

2. Previše blizanaca: Duplicirana imena dokumenata

Jeste li ikada pronašli dokument, samo da biste shvatili da je to duplikat drugog sa drugim imenom? Ako ste odgovorili potvrdno, to je još jedan znak koji ukazuje na DMS. Folderit eliminiše ‘problem blizanaca’ sa efikasnim konvencijama imenovanja i naprednim mogućnostima pretrage.

3. Sigurnost vaših datoteka je poroznija od švicarskog sira

Gubitak podataka može jako teško pogoditi vaše poslovanje. Ako je sigurnost vašeg fajla puna rupa, krajnje je vrijeme da uložite u DMS. Folderit pruža robusne sigurnosne mjere kako bi se osiguralo da su vaše datoteke bezbjedne i zdrave.

4. Izgubili ste kontrolu nad kontrolom verzija

Svi smo to prošli. Datoteka se duplicira za izmjene, a onda odjednom postoji šest verzija istog dokumenta i niko ne zna koja je najnovija. Ako ste se našli u ovoj verziji horor filma, to je još jedan znak da vaše preduzeće treba DMS.

5. Lavina datoteka i formata

Kako se vaše preduzeće širi, tako se širi i vaša zbirka dokumenata. To je kao posjedovanje previše čarapa sa različitim uzorcima i bojama. Odjednom imate brdo dokumenata u različitim formatima i veliko pitanje: kako sve to upravljati? Ovaj scenario je još jedna crvena zastava koja signalizira potrebu za DMS-om.

6. Dodjela pristupa i upravljanje izgleda kao nemoguća misija

Ne radi se o igranju favorita, ali ponekad morate ograničiti ko šta vidi. Ako vaš trenutni sistem izgleda kao da pokušavate da udarite muhe povezom preko očiju, onda je vrijeme za DMS. Sa Folderit-om dobijate rafinirane kontrole za upravljanje korisničkim pristupom, osiguravajući da pravi ljudi imaju prave dokumente.

7. Izgubljeni u mapama

Zamislite svoje foldere kao veliki grad. Naravno, možda ste počeli sa dobro planiranom mrežom, ali kako vaše poslovanje raste, to može postati zbunjujući nered sa zabačenim uličicama i ćorsokacima. Kada ne možete da se sjetite puta do tog suštinskog dokumenta, to je jasan znak da vam je potreban DMS kao što je Folderit. Sa Folderit-om, možete se oprostiti od labirinta fascikle i pozdraviti gladak, navigacioni sistem za upravljanje dokumentima.

8. Uska grla su dio vaših svakodnevnih operacija

Uska grla ne treba da budu vaša svakodnevnica. Ako vaš pristup dokumentima i upravljanje odugovlače produktivnost, imate još jedan znak da je vrijeme za DMS. Folderit-ov korisnički interfejs i besprijekoran tok posla mogu odčepiti vaše operacije i ponovo pokrenuti stvari.

9. Gledanje Duplo: Dupliranje Fajla

Vidjeti duplo nije samo optička iluzija, to je uobičajen poslovni problem. Dupliranje datoteka može usporiti vaše sisteme brže od čepa u odvodu. Ako vidite duplo, vrijeme je da DMS pojednostavi vaše operacije.

10. Fleksibilnost je samo san

Da li se skaliranje vaših operacija osjeća kao penjanje na Everest? Ako je promjena pristupa dokumentima za različite lokacije ili timove više noćna mora nego san, onda vam je potreban DMS. Sa Folderit-om, skaliranje je jednostavno kao šetnja parkom.

Zaključak

Ako ste klimali ovim znakovima, onda vaš posao vapi za sistemom upravljanja dokumentima. DMS-ovi kao što je Folderit mogu eliminisati ove bolne tačke, pružajući siguran, fleksibilan i efikasan način upravljanja vašim dokumentima. Pa zašto čekati? Dajte svom poslu nadogradnju koja mu je potrebna i zaronite u svijet efikasnog upravljanja dokumentima pomoću Folderit-a. Zapamtite, ne radi se samo o dobijanju DMS-a već o tome da dobijete pravi.